Vi är en finansiell nytänkare som bygger långsiktiga relationer

Swedish Credit Group (SCG) är ett företag inom den finansiella sektorn som med hjälp av modern teknologi har som avsikt att skapa kostnadsbesparingar för sina kunder. Företaget har en långsiktig strategi för att etablera en hållbar finansiell institution baserad på god kundvård och ständigt förbättrade tjänster.

SCG fokuserar på att leverera en helhetsupplevelse till sina kunder vilket betyder att kunder ej skall behöva hantera externa parter som inkassoföretag etc. SCG hanterar alla aspekter av ett låns livscykel vilket förenklar kundernas upplevelse. SCG är registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Affärsområden

Utlåningsverksamhet

SCGslångsiktiga strategi innefattar utvecklandet av flertalet finansieringsprodukter för privatpersoner och företag. Bolagets första mål är att effektivisera hanteringen av mindre konsumentkrediter och därför driver SCG tre varumärken inom denna kategori.

Kortlån

Kortlån.se är bolagets första varumärke vilket har som avsikt att erbjuda flertalet utlåningsprodukter på ett "Google-aktigt" sätt. Vi tror att våra kunder främst är intresserade av en sak och det är en snabb kreditbedömning och fördelaktiga villkor vid överenskommen låneperiod. Kortlån försöker att arbeta nära sina kunder för att på bästa möjliga sätt förebygga problem med återbetalning.

I vissa fall drabbas våra kunder av oförutsägbara händelser, som exempelvis förlust av anställning, då vi på bästa möjliga sätt försöker att hitta möjliga avbetalningsplaner då produktens natur är kortsiktig och är designad för en låneperiod om 1 - 3 månader.

Extrakredit

Extrakredit.se är vårt andra varumärke som riktar sig mot personer som letar efter ett mer långsiktigt lån över flertalet år. Extrakredit har endast en produkt vilken kräver lite mer av kundernas kreditvärdighet för att möjliggöra de längre låneperioderna men i utbyte mot detta kan vi hålla lägre kostnader för våra kunder.

KreditKontot

Kreditkontot.se är vår mest flexibla produkt och passar den kund som vill ha en kreditgräns som sedan kan utnyttjas och återbetalas i olika faser. KreditKontot gör det alltså möjligt att en månad endast betala minimal amortering och ränta medan andra månader kanske gör det möjligt att amortera mer. Kunder hos KreditKontot bestämmer alltså själva sin återbetalningstakt vilket innebär att avbetalningsplaner ej behöver tillämpas.

Feedback

Vi tar gärna emot feedback och förslag från kunder och intressenter. Fyll i formuläret nedan med era synpunkter.